dialexeis-enos-megalou-mysti_th

Οι άνθρωποι που διψούν για σοφία θα μπορέσουν να διακρίνουν την ακτίνα φωτός την οποία τους παρουσιάζει το βιβλίο αυτό. Γνώση σημαίνει εμπειρία. Έτσι, η γνώση διασαφηνίζει τις αμφιβολίες, τις οποίες το ανθρώπινο διανοητικό μπορεί να γεννήσει. Όταν έλθει η γνώση, ο φόβος εξαφανίζεται και η κατανόηση έρχεται, καθαρίζοντας τον δρόμο από τα εμπόδια, προς την ολοκληρωτική φώτιση. Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Δ. Σαμαέλ Αούν Βεόρ μας αποκαλύπτει τα μυστήρια του θανάτου και μυεί τον αναγνώστη στην πραγματικότητα των άλλων διαστάσεων, απαντώντας με απλό και κατανοητό τρόπο σε ερωτήσεις των ακροατών του.


ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕ ΔΙΗΓΗΣΕΙΣ

1. Μια νύχτα του Απρίλη του 1968, ενώ κοιμόμουνα βαθιά, άκουσα κραυγές και θορύβους σαν να υπήρχαν άνθρωποι που διαπληκτίζονταν κι έσπαγαν τζάμια στον δρόμο. Φοβούμενος μη σπάσουν κάποιο κρύσταλλο του αυτοκινήτου μου, που βρισκόταν στο δρόμο, σηκώθηκα, έβαλα τις παντόφλες μου και το παντελόνι μου και πέ­ρασα στο διάδρομο, διέσχισα το καθιστικό και σηκώνοντας τις κουρτίνες έσκυψα στο παράθυρο και ανακά­λυψα με έκπληξη ότι δεν υπήρχαν ούτε άνθρωποι, ούτε θόρυβος, αλλά αντιθέτως ηρεμία και ησυχία, πλήρης φωτισμός του δρόμου και το αυτοκίνητό μου σε άριστη κατάσταση.

Νομίζοντας ότι όλα αυτά ήταν προϊόν αυταπάτης ή ενός εφιάλτη, επέστρεψα πάλι από τον διάδρομο μέχρι την πόρτα του δωματίου μου και αφού την άνοιξα και προχώρησα μερικά βήματα στο δωμάτιο, σταμάτησα κατάπληκτος όταν με είδα βαθιά κοιμισμένο στο κρε­βάτι πλάι στην σύζυγό μου, με τα χέρια έξω από τα κλινοσκεπάσματα, το αριστερό μου πόδι τελείως ξεσκέπαστο και το κεφάλι γερμένο αριστερά.

Βλέποντας αυτή την σκηνή γεμάτος φόβο και τρόμο αισθάνθηκα να τραβιέμαι προς το σώμα μου, σαν να ήταν αυτό ένας μαγνήτης. Ξύπνησα αιφνιδίως, αισθανόμενος την καρδιά μου να χτυπά σαν τρελή και κρύο ιδρώτα να διατρέχει όλο μου το σώμα.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΗ;

Α. Στην συγκεκριμένη αυτή περίπτωση υπήρξε μια διαίρεση στα δύο, η ψυχή σας έλλειπε από το φυσικό σώμα. Εξυπακούεται ότι κατά την διάρκεια του ύπνου κάθε ψυχή βγαίνει από το σώμα και μετακινείται έξω από αυτό, πάει σε διάφορα μέρη για να επιστρέψει κατόπιν στο φυσικό της σώμα κατά την συγκεκριμένη στιγμή της αφύπνισης. Η κατάσταση της εγρήγορσης συντελείται την στιγμή ακριβώς που η ψυχή ξαναμπαίνει μέσα στο σώμα από σάρκα και οστά.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον στην περίπτωσή σας, είναι όταν η ψυχή σας επέστρεψε στο δωμάτιο, μπόρεσε να δει το φυσικό της σώμα να κοιμάται στο κρεβάτι. Είδατε το σώμα σας με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να δείτε το τραπέζι ή το αυτοκίνητο που οδηγείτε όλες τις ημέρες. Με τον ίδιο τρόπο που ο οδηγός μπαίνει στο αυτοκίνητο για να το οδηγήσει, ομοίως, εσείς, δηλαδή η ψυχή σας, μπαίνετε στο φυσικό σας σώμα και αφυπνίζεσθε, δηλαδή επανέρχεστε στην εγρήγορση. Ιδού λοιπόν τι συνέβη.

2. Το 1958, μετά που επέστρεψα από μία κινηματογραφική παράσταση, παρατήρησα μια ανησυχία στην οικογένεια προκειμένου για την εξαφάνιση μιας θείας που έφυγε νωρίς το πρωί αφήνοντας τα παιδιά της μόνα στο σπίτι (4 παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 χρονών), που έκλαιγαν από πείνα και φόβο. Τα μέλη της οικογένειας μου πήγαν να την ψάξουν παντού, πάντοτε όμως μάταια. Οργανώθηκαν λοιπόν προκειμένου να συνεχίσουν να ψάχνουν και να παίρνουν πληροφορίες για την υπόθεση της. Όσον αφορά εμένα, έπρεπε να μείνω στο σπίτι.

Γύρω στις 3 το πρωί, ξύπνησα αιφνιδίως, είδα το δω­μάτιο βυθισμένο στο σκοτάδι, όμως ξαφνικά ένας ωοειδές πρόσωπο άρχισε να φωτίζεται στο κέντρο του δωματίου, κατευθύνθηκε προς το κρεβάτι, έφθασε στην άκρη του και σήκωσε την κουνουπιέρα. Αισθάνθηκα σαν ένα σώμα να κάθεται στην άκρη του κρεβατιού, παίρνοντας εντελώς την όψη της θείας μου, που αναζητούσαμε και λέγοντάς μου μεγαλοφώνως τα εξής:

«Μην ανησυχείς μικρέ! Είμαι η θεία σου και ήρθα να σε ειδοποιήσω ότι είμαι ήδη νεκρή, και θέλω να τους δείξεις το μέρος που βρίσκεται το πτώμα μου. Συνάντησε το θείο σου και πες του να πάνε να με βρουν στο αστυνομικό τμήμα «Χ». Σε ικετεύω να ενεργήσεις έτσι ώστε να επιληφθούν και να φροντίσουν τα παιδιά μου και να προσευχηθούν γι’ αυτά».

Σηκώθηκε, ξανακατέβασε την κουνουπιέρα κι εξαφανίστηκε.Την επόμενη, έκανα ό,τι μου είπε. Κανένας από τους συγγενείς δεν με πίστευε μέχρι που ανακάλυψαν ότι πραγματικά το παραμορφωμένο πτώμα της βρισκότανε στο αστυνομικό αυτό τμήμα. Πέθανε στο ατμόλουτρο.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΤΏΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙA ΤΟΥ;

Α. Μετά τον θάνατο του φυσικού σώματος, η ψυχή ζει στις ανώτερες διαστάσεις της φύσης και του κόσμου. Έχουμε ήδη μιλήσει γι’ αυτό σε προηγούμενο κεφάλαιο, πλην όμως το επαναλαμβάνουμε εν πάση  περιπτώσει εδώ. Είναι σαφές ότι η ψυχή αυτή έπρεπε να σε πληροφορήσει για τον θάνατό της, η πληροφορία αυτή ήταν αναγκαία, είχε παιδιά κι όφειλε να εκπληρώσει το καθήκον της. Στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψυχή αυτή βοηθήθηκε από τους ανώτερους νόμους επιτρέποντας της να μπει στον τρισδιάστατο αυτόν κόσμο στον οποίο ζούμε, προκειμένου να σου δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να σου πει που βρισκόταν, πληροφορία που δεόντως επιβεβαιώθηκε καθόσον το πτώμα βρέθηκε ακριβώς στον τόπο όπου είχε πει ότι βρισκόταν, στο αστυνομικό τμήμα. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και οφείλουμε να υποκλιθούμε μπροστά τους.

3. Ενώ βρισκόμουν σε μια συγκέντρωση Γνωστικών, ένα άτομο με πλησίασε για να μου ζητήσει να προσευχηθώ για την σωτηρία της μητέρας του, που πρακτικώς ήταν καταδικασμένη. Του υποσχέθηκα να κάνω ό,τι περνούσε από το χέρι μου για την θεραπεία της.

Στην συνέχεια, ζήτησα από τον Άγγελο ΑΔΩΝΑΙ να με βοηθήσει και φαντάστηκα στο σπίτι, την εν λόγω κυρία, μια συμπαθέστατη γριούλα που συνάντησα ξαπλωμένη στο κρεβάτι της και που χαμογελούσε από χαρά βλέποντας με, καθιστή στο κρεβάτι της μέσα, κι έβαλε το δεξί μου χέρι στο μέτωπό της και το αριστερό μου χέρι στην καρδιά μου. Συγκεντρώθηκα έντονα στον Κύριο Ιησού για να με βοηθήσει.Την είδα να αναρρώνει και να με συνοδεύει χαμογελώντας μέχρι την πόρτα του σπιτιού της.

Στην επόμενη συγκέντρωση, το πρόσωπο που μου είχε ζητήσει βοήθεια σχεδόν με δάκρυα στα μάτια ήρθε να μ’ ευχαριστήσει και να μου πει ότι η μητέρα του αποθεραπεύτηκε και μου έστελνε τους χαιρετισμούς της διότι με είδε.

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ;

Α. Φίλε μου, η πίστη επιτελεί θαύματα. Ο Θείος Δάσκαλος Ιησούς είπε: «Έχετε πίστη ως κόκκο σινάπεως και θα μετακινήσετε βουνά».

Είναι σαφές ότι αν φαντάζεστε έντονα ότι βρισκόσασταν δίπλα στο κρεβάτι της άρρωστης, δημιουργήθηκε διαίρεση σε δύο. Η ψυχή σας ταξίδεψε μέχρι την   άρρωστη και με την βοήθεια του Θείου Διδασκάλου, θεράπευσε την ασθενή. Μην εκπλήσεσθαι λοιπόν που σας είδαν. Όταν η ψυχή διαιρεθεί στα δύο, γίνεται συχνά ορατή ακόμη και σε μεγάλες αποστάσεις. Δεν έχετε ακούσει να μιλούν για τους αγίους που έκαναν το ίδιο; Που τους έβλεπαν σε άλλα μέρη να θεραπεύουν αρρώστους ενώ είχαν πέσει σε έκσταση κατά την διάρκεια της προσευχής;

4. Σε μια άλλη από τις συγκεντρώσεις αυτές στις οποίες γινόντουσαν θεραπείες, ήλθε μια κυρία περίπου 60 χρονών, που τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια μ’ ένα μαχαίρι κι έδειξε την πληγή σε όλους τους παριστάμενους. Μετά από αυτό ο Δάσκαλος έκανε δεήσεις, όλοι μας προφέραμε τα λόγια που έλεγε. Κατόπιν, μας είπε να κάτσουμε.

Στην συγκέντρωση που ακολούθησε μας ξαναέδειξε τα χέρια της και η πληγή είχε σχεδόν θεραπευθεί. Ακολουθήσαμε την ίδια διαδικασία και στην 3η τελετή, μας έδειξε και πάλι τα χέρια της και μπορέσαμε να διαπιστώσουμε με έκπληξη ότι δεν υπήρχε ήδη ούτε ουλή, εκεί όπου υπήρχαν πραγματικά αποκόμματα σάρκας.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΑΥΤΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ ΤΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ;

Α. Α! βλέπω ότι μου μιλάτε για Γνωστικές συγκεντρώσεις. Οι συναθροίσεις αυτές είναι βεβαίως πολύ ενδιαφέρουσες. Θυμηθείτε ότι οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν Γνωστικοί και επιτελούσαν θαυμαστές θεραπείες.

Μη ξαφνιάζεστε λοιπόν που σ’ αυτές τις συγκεντρώ­σεις, υπό την καθοδήγηση ενός Δασκάλου που καθοδηγεί την συνάθροιση, έλαβε χώρα ένα παρόμοιο θαύμα. Οι Γνωστικοί επικαλούνται  τις Θείες Οντότητες που ζουν στον αόρατο κόσμο προκειμένου να κάνουν θαύματα, πράγμα που συνέβη και η ασθενής θεραπεύτηκε ριζικά.

5. Γύρω στο 1962, κατά τον Νοέμβριο μήνα, τότε που μόλις είχα αρχίσει να παρακολουθώ ομιλίες των Γνωστικών, εμφανίστηκε ένας κύριος, το παράξενο παρου­σιαστικό του οποίου αντανακλούσε ανησυχία και το βλέμμα του απλανές και μυστηριώδες. Ζήτησε να τον βοηθήσουν να βγει από τις ερεβώδεις οντότητες του σώματός του, που τον έβλαπταν και του προκάλεσαν οίδημα στα πόδια, πράγμα που διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια.

Ο Δάσκαλος συναίνεσε στο αίτημά του και πρόφερε την «Δέηση (εξορκισμό) των Επτά». Έκανε κάποια μαγνητικά περάσματα, πάνω στα οποία το άτομο άρχισε να συστρέφεται και να εκβάλλει  κραυγές και να ουρλιάζει και να παραπονιέται σαν να αισθανόταν αφόρητους πόνους, ενώ συγχρόνως χειρονομούσε κι έκανε κινήσεις σαν κάτι να έβγαινε απ’ αυτόν. Στην συνέχεια όλοι μας αρχίσαμε να αισθανόμαστε μια έντονη δυσοσμία. Κατόπιν υπήρξε μία παύση κατά την οποία φαινόταν ναρκωμένος. Ο Δάσκαλος έδωσε 3 ραπίσματα, πράγμα που συνέφερε τον άνθρωπο αυτόν, ο οποίος σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν θυμόταν τίποτα. Μετά από 3 συνόδους, τα πόδια του ήταν απολύτως καλά και δεν παρα­πονιόταν πια για τις περίφημες οντότητες.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΠΏΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΚΕ;

Α. Πρόκειται εδώ για δαιμονοληψία για την οποία μιλάει το Χριστιανικό Ευαγγέλιο. Ο Ιησούς έθετε το χέρι του πάνω στους δαιμονισμένους και διέταζε τα δαιμόνια να βγουν από αυτούς και βεβαίως τα δαιμόνια τον υπάκουαν.

Οι Απόστολοι έλαβαν επίσης την εξουσία αυτή. Ο Ιησούς τους μεταβίβασε το δικαίωμα αυτό και μπόρεσαν να εξορκίσουν τα δαιμόνια και να τα πετάξουν έξω από τα σώματα των πασχόντων προκειμένου αυτοί να θεραπευτούν. Έτσι λοιπόν η περίπτωση που μου αναφέρετε δεν είναι η μόνη. Οι αρρώστιες προκαλούνται συγκεκριμένα από καταχθόνιες οντότητες που εισέρχονται στο εσωτερικό του σώματος των ασθενών. Πολλές αυτόχθονες φυλές της Αμερικής γνώριζαν τα μυστήρια αυτά. Γνωρίζω την περίπτωση πολλών ιθαγενών Ιερέων οι οποίοι, πριν προβούν στην θεραπεία των αρρώστων τους εξορκίζουν με την υγιή πρόθεση να εξαλείψουν τις χθόνιες οντότητες που προκαλούν την αρρώστια. Αν οι γιατροί μας ακολουθούσαν το παράδειγμα των ιθαγενών θεραπευτών αυτών, είναι προφανές ότι θα επιτελούσαν θαύματα στο πεδίο της ιατρικής. Η συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή που μου αναφέρατε, είναι απολύτως φυσική. Εξορκίσαμε τον άρρωστο και θεραπεύτηκε, αυτό είναι όλο. Μην ξεχνάτε ότι ο απήγανος (Ruda) και η φασκομηλιά (Salvia) είναι τα υπέροχα εκείνα φυτά που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει σαν αρώματα στους εξορκισμούς.

 

© 2011 Ινστιτούτο Γνωστικής Ανθρωπολογίας

Top