Γνώση είναι η απευθείας εμπειρία, που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε κάθε τι γύρω...

Περισσότερα...

Η γνώση βρίσκεται παντού γύρω μας και μέσα μας, και μπορεί να εκδηλωθεί, όσο...

Περισσότερα...

Η συνείδηση είναι το πιο όμορφο, το πιο βαθύ, πραγματικό, ευγενές και σταθερό που...

Περισσότερα...

«Ο Διαλογισμός είναι το ψωμί του σοφού». Είναι μία μυστικιστική εμπειρία, ένας...

Περισσότερα...
Play Pause
bricks2.jpg
bricks.jpg
angels.jpg
stained.jpg
Καλώς ήρθατε στη Γνώση

Δεν υπάρχει τίποτα ν' αναζητηθεί έξω από τον εαυτό μας. «Γνώρισε τον εαυτό σου και θα γνωρίσεις το Σύμπαν και τους Θεούς». Το κύριο αντικείμενο μελέτης της Γνώσης είναι ο ίδιος ο άνθρωπος και οι άπειρες δυνατότητες ανάπτυξής του, διότι αυτός είναι ο άξονας όλης αυτής της μεγάλης Δημιουργίας. Η πραγματική Γνώση είναι η απευθείας εμπειρία. Κανένας δεν μπορεί να φθάσει στην Αυτογνωσία μέσα από τις θεωρίες και τις πεποιθήσεις. Η εσωτερική φύση του ανθρώπου αποτελείται από 3 στοιχεία: την Ουσία, που είναι η αιώνια και αθάνατη ψυχή του, το Εγώ, που αποτελείται από τα ποικίλα εγωιστικά στοιχεία και την Προσωπικότητα, που συντίθεται από τα στοιχεία του περιβάλλοντός του.

Όταν ο καθένας από εμάς καταφέρει να ελευθερωθεί από τις ποικίλες εγωιστικές μορφές του, τότε αναβλύζει μέσα του η αιώνια ουσία του, αυτοσυνείδητη και ελεύθερη και γεννιέται σ' αυτόν η Γνώση και η πραγματική πίστη σ' αυτό που είναι αμετάβλητο πέρα από τις φαινομενικές μορφές, απόψεις και θεωρίες.

Μάθετε τις τεχνικές μέσω των οποίων θα κατανοήσετε βαθιά τον εαυτό σας και θα ελευθερώσετε την ψυχή σας από τα αρνητικά στοιχεία που ο καθένας φέρει μέσα του και τον φυλακίζουν στην αδιάκοπη επανάληψη των προσωπικών λαθών και προβλημάτων.

«Είναι οδυνηρό να ξέρουμε ότι η συνείδηση όλων των ανθρώπων κοιμάται και ονειρεύεται βαθιά, όχι μόνο κατά τη διάρκεια εκείνων των ωρών ανάπαυσης του φυσικού σώματος, αλλά επίσης και κατά την κατάσταση εκείνη που ειρωνικά αποκαλείται εγρήγορση».

«Όταν μαθαίνουμε να είμαστε ξύπνιοι στον φυσικό κόσμο στιγμή προς στιγμή, στους εσωτερικούς κόσμους, κατά τις ώρες του ύπνου του φυσικού σώματος όπως επίσης και μετά το θάνατο, ζούμε αφυπνισμένοι και αυτοσυνείδητοι στιγμή προς στιγμή».

«Όποιος είναι φωτισμένος βλέπει το δρόμο, όποιος δεν είναι φωτισμένος δεν βλέπει το δρόμο και εύκολα μπορεί να παραστρατήσει από το μονοπάτι και να πέσει στην άβυσσο».

«Αναζητήστε πρώτα τη φώτιση και όλα τα υπόλοιπα θα σας δωθούν σαν συμπλήρωμα».

Σαμαέλ Αούν Βεόρ

 

© 2011 Ινστιτούτο Γνωστικής Ανθρωπολογίας

Top